April 2019 – Loxam, Europees leider in materieelverhuur voor de bouw, industrie, distributie en evenementenlogistiek, heeft een nieuw contract getekend met de FRAIKIN-groep voor de begeleiding van zijn dochteronderneming in Nederland, Loxam Workx. Dit nieuwe contract brengt het aantal landen waar FRAIKIN actief is op vijf en versterkt de vertrouwensrelatie die ruim dertig jaar geleden in Frankrijk werd aangegaan.

De Loxam Groep is al 50 jaar pionier op het gebied van machineverhuur aan professionals en beschikt met meer dan 350.000 machines over het grootste park in Europa. Hiermee kan het aan de meest specifieke behoeften van zijn 250.000 klanten voldoen. Loxam heeft voor elke klus een oplossing, van klein gereedschap (schaafmachines, materiaal met elektrische aandrijving, steigers, verwarming, ontvochtigers, warmtebeeldcamera’s, …) tot professioneel materieel (schoppen, compressors, wegwalsen, hoogwerkers, kiepwagens, aggregaten, modules, …). Met meer dan 760 vestigingen in 22 landen en 7900 medewerkers is Loxam de op vijf na grootste verhuurder wereldwijd.

Het bedrijf heeft de nodige capaciteit om de uitrol in Europa te coördineren met inachtneming van de wetgeving van elk land.

FRAIKIN is sinds 1988 partner van Loxam in Frankrijk en volgt de materieelverhuurder al sinds de jaren 2000 bij diens uitrol in Europa. Na Zwitserland, Duitsland en België is Nederland het 5e land dat aan FRAIKIN wordt toevertrouwd. Er worden op dit moment in Europa 250 voertuigen door FRAIKIN bestuurd en beheerd.

In het kader van een harmonisatiebeleid op het gebied van veiligheid in Europa, had Loxam een partner nodig die ervoor kan zorgen dat de technische definities en de veiligheidsregels in alle betreffende landen op identieke wijze worden toegepast. De internationale expertise van FRAIKIN op dit gebied is essentieel om een geslaagde uitrol op Europees niveau te garanderen, rekening houdend met de verschillen in wetgeving inzake voertuigbeheer en veiligheid“, aldus Eric Jourdren, Hoofd international key accounts.

Samenwerking op basis van continue verbetering en innovatie

Loxam werkt in het kader van zijn continue verbeteringsbeleid regelmatig samen met FRAIKIN om het gebruikscomfort en de veiligheid van de voertuigen te verbeteren.

De twee Europese spelers werken met name aan het concept van een nieuw proefvoertuig dat een referentie kan worden op de markt van machinetransportwagens.