Fraikin stelt nieuwe commerciële en operationele directeur voor

  • 13/07/23
  • 3 min

Machelen, 27 april 2022 – Fraikin, marktleider op het vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen, stelt Joël Van Vaerenbergh en David Leroi aan als respectievelijk nieuwe commerciële en operationele directeur. Zij zullen de verdere groei van Fraikin Benelux mee ondersteunen en het bedrijf klaar te maken voor de toekomst – een toekomst waarin leasing steeds belangrijker wordt. 

Fraikin présente ses nouveaux directeurs commercial et opérationnel

Joël Van Vaerenbergh en David Leroi ondersteunen verdere groei van Fraikin Benelux  

Commercieel directeur Joël Van Vaerenbergh en operationeel directeur David Leroi zijn de twee nieuwste gezichten aan de top van Fraikin, nadat CEO Cyriel Vrijders in januari het roer overnam van Jan Van De Perre. Samen zullen ze hun meer dan twintig jaar ervaring in verschillende functies binnen de automobielsector aanwenden om de groei van Fraikin Benelux te bestendigen.  

Leasing is de toekomst 

Fraikin is momenteel marktleider op het vlak van verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen, een positie die in de toekomst nog versterkt zal worden door het toenemende belang van leasing. “Op termijn zal geen enkel bedrijf nog investeren in de aankoop van bedrijfswagens of -vrachtwagens”, meent COO David Leroi. “Een eigen wagenpark is een grote investering die alleen in waarde afneemt. Daarnaast brengen eigen voertuigen heel wat administratie en onderhoud met zich mee. Bovendien doet de onzekere toekomst van fossiele brandstoffen fleet managers twijfelen over welke voertuigen ze moeten aankopen. Veel meer fleet managers beginnen daardoor de waarde in te zien van de vaste maandelijkse bijdrage van een leasingcontract, samen met de totale ontzorging en flexibiliteit die een partner zoals Fraikin als leasingmaatschappij aanbiedt.” 

Die ontzorging staat centraal in de service die CCO Joël Van Vaerenbergh wil promoten. “Onze klanten hebben transport niet als hoofdzaak, ze hebben het vervoer nodig om hun job te kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat ze dat optimaal kunnen doen, door het juiste voertuig aan te bieden, te zorgen voor een vlotte levering en de nazorg.” 

Vernieuwde structuur 

In 2021 kende Fraikin een sterke organische groei van 1.000 naar 1.500 voertuigen, mede dankzij de overname van de Belgische tak van het verhuurbedrijf Via Location. Op termijn wil het bedrijf groeien naar een aanbod van 2.000 voertuigen. Om dat mogelijk te maken moet de interne structuur van het bedrijf verstevigd worden. COO Leroi leidt die transformatie in goede banen en zal ook een opleidingsplan voor de eigen werknemers uitwerken. CCO Van Vaerenbergh zal op zijn beurt waken over de goede klantenrelaties nu het aantal interne verkopers gestegen is van drie naar zeven. 

De juiste beslissing op het juiste moment 

De grootste uitdaging is momenteel het blijven aanbieden van de gekende service en het leveren van voertuigen, ondanks de moeilijke economische en logistieke context. “Het is aan ons om snel te kunnen schakelen en reageren door op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Daarom moeten we nu al investeringen doen om op de toekomstige noden van onze klanten in te spelen”, beseffen Van Vaerenbergh en Leroi. Gelukkig kunnen ze bij Fraikin terugvallen op een stevige basis. “De richting is bepaald door onze CEO. Het is aan ons om Fraikin verder uit te bouwen en te laten evolueren in een snel veranderende markt”, besluiten ze. 

Om ook te lezen

Fraikin poursuit son partenariat historique avec EOC Logistics

Fraikin zet historische samenwerking met EOC Logistics verder

Oudenaarde, 12 oktober 2021 – EOC Logistics, specialist in logistiek binnen de chemische sector, heeft voor de derde keer haar volledige vloot laten…
13/07/23
2 min
Cyriel Vrijders succède à Jan Van de Perre comme CEO de Fraikin

Cyriel Vrijders volgt Jan Van de Perre op als CEO van Fraikin

Machelen, 9 november 2021 – Cyriel Vrijders wordt de nieuwe CEO van Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en…
13/07/23
4 min
Ouverture d’une agence Fraikin supplémentaire pour un service encore plus proche des clients

Opening extra agentschap brengt service Fraikin dichter bij de klanten

Herstal, 10 januari 2022 – Fraikin, de marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens, heeft haar nieuwe vestiging in…
13/07/23
3 min