Twee van onze LD klanten, VPD en Igepa (Safety Award eerste en derde plaats), zijn gisteren in de prijzen gevallen tijdens de Transport&Logistics Awards.

VPD (Lembeek) heeft de Truck Safety Award 2018 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Groupe Gobert en Igepa Belux vervolledigen het podium.

De veiligheid van de transportoperaties, of ze nu voor eigen rekening dan wel voor rekening van derden gebeuren, is een onmisbare component van een goed vlootbeheer geworden. De Truck Safety Award wil Belgische vloten bekronen die deze dimensie het beste hebben ingepast in hun vlootbeheer en hun bedrijfsfilosofie. Hij wordt georganiseerd door TRANSPORTMEDIA met de steun van TVM en van Volvo Trucks.

Uitslag 2018

  1. VPD
  2. Groupe Gobert
  3. Igepa Belux

De winnaar in het kort

VDP is een relatief jong transportbedrijf, waar de persoonlijke betrokkenheid van de directie in het preventiebeleid zeer sterk aanwezig is. De middelen die ingezet worden om het risico op ongevallen te verminderen, gaan veel verder dan de wettelijke verplichtingen. De werknemers krijgen ook het gevoel dat hun inspanningen gevolgd en ondersteund worden door de algemeen directeur, die bijvoorbeeld zelf deelneemt aan opleidingen. Dit heeft geresulteerd in lagere ongevallencijfers, ondanks een permanente stijging van de transportvolumes. VDP ontwikkelt echter ook een preventiebeleid, waarbij de rijstijl van de chauffeur geanalyseerd wordt. Dit beleid speelt ook in op potentiële risico’s in het geval de chauffeur afwijkt van zijn gebruikelijke rijstijl.

bron: transportmedia.be