Hoe voldoen we aan de specifieke behoeften van gebruikers van hydraulische voertuigen?

  • 3 min

CST (Communications Services And Technology) in Lokeren is gespecialiseerd in elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, vaak in opdracht van telecombedrijven.  

Het bedrijf gebruikt hydraulische hoogwerkers om veilig glasvezelkabels aan de gevels van huizen te installeren.

 

 Comment répondre aux besoins spécifiques qu’entraine l’utilisation de véhicules hydrauliques ?

Behoefte van de klant? 

Het leasen van bedrijfswagens, bestelwagens, vrachtwagens en zelfs fietsen wordt steeds gebruikelijker. Maar ook gespecialiseerde transportmiddelen zoals hydraulische voertuigen kunnen via een lease-overeenkomst worden aangeschaft. Denk hierbij aan kippers, kraanwagens en hoogwerkers.  

Dit marktsegment wordt steeds belangrijker in het aanbod van Fraikin, de marktleider in verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen. Via operationele leasing kunnen bedrijven tegen vaste maandelijkse kosten hun wagenpark uitbreiden of vernieuwen en volledig ontzorgd worden. CST nam onlangs vier nieuwe 121 Ft-platforms hoogwerkers van France Elévateur in gebruik via operationele leasing bij Fraikin.

 

Onze oplossing 

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van operationele leasing bij de uitbreiding of vernieuwing van hun hydraulische vloot. Dat merkt ook Patrick Joossens, accountmanager bij Fraikin. "Enerzijds is er het financiële aspect. Operationele leasing is een totaaloplossing. Daardoor komen onze klanten niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan. Een ander voordeel is dat ze geen grote investeringen hoeven te doen in voertuigen die alleen maar afschrijven. Hierdoor komt er budget vrij om te investeren in hun kernactiviteiten. Anderzijds is er de zorgeloze en klantgerichte aanpak van Fraikin", gaat hij verder. 

Om aan de groeiende vraag naar hydraulische voertuigen te voldoen, heeft Fraikin extra investeringen gedaan in dit segment. Dat is nodig omdat de levertijden momenteel erg lang en niet altijd betrouwbaar zijn. Zo kan Fraikin sneller inspelen op de behoeftes van zijn klanten, wat binnen de huidige economische en logistieke context niet eenvoudig is.

Fraikin regelt alles voor ons, beheert alle administratie en onderhoud, wat ons veel tijd en moeite bespaart.

Philippe Veldeman en Nadja Cottenie
Algemeen directeurs van CST

De voordelen 

"Leasing is een ideale formule voor het vlootbeheer van hydraulische voertuigen", zeggen CST general managers Philippe Veldeman en Nadja Cottenie. "Fraikin regelt alles voor ons en verzorgt de volledige administratie en het onderhoud. Voor hydraulische voertuigen zoals hoogwerkers is dat onderhoud heel specifiek en omvat het een veiligheidscontrole en een technische controle. Dat hoeven we niet meer zelf te doen, wat ons veel tijd en moeite bespaart. 

Voor de CST-installateurs zijn de hoogwerkers een grote hulp. "Zo kunnen we tot een hoogte van twaalf meter de glasvezel lassen en bevestigen", vertelt Hamza Kassioui, glasvezellasser. "De platformcabine is veel mobieler dan een ladder en voelt ook veel veiliger aan. Het maakt het werk veel aangenamer." 

We hebben een vaste contactpersoon met een technische achtergrond die verantwoordelijk is voor de opvolging van onze klanten. Deze persoon kent de apparatuur en kan indien nodig assisteren en problemen helpen oplossen. Het is ook deze contactpersoon die de periodieke keuringen van de hoogwerkers inplant en opvolgt.

Patrick Joossens
Accountmanager bij Fraikin

Om ook te lezen

Comment développer l’électrique dans le domaine du transport frigorifique ?

Hoe ontwikkelen we elektronica geschikt voor duurzaam koeltransport?

Business Case MAN e-TGE.
1 min
Comment accompagner UCB Pharma dans sa recherche de mobilité durable ?

Hoe ondersteunen we UCB Pharma in de zoektocht naar duurzame mobiliteit?

Business Case UCB Pharma.
2 min
Accompagner les ambitions d’une entreprise familiale en matière de mobilité décarbonée

De ambities van een familiebedrijf op het gebied van koolstofarme mobiliteit ondersteunen

Business Case Walravens.
2 min