De ambities van een familiebedrijf op het gebied van koolstofarme mobiliteit ondersteunen

  • 2 min

Walravens gaat volledig voor duurzaamheid en investeerde al in zonnepanelen, energiezuinige koelsystemen, milieuvriendelijke verpakkingen en een bakfiets voor lokale leveringen.  

Accompagner les ambitions d’une entreprise familiale en matière de mobilité décarbonée

Behoefte van de klant? 

Nu voegt het familiebedrijf daar een elektrische koelwagen aan toe. De MAN-ETG wordt geleased bij Fraikin, dat ook volop inzet op duurzaamheid en zijn gamma elektrische voertuigen voortdurend uitbreidt. 

 

Onze oplossing 

Fraikin en Walravens hebben een primeur bereikt: de eerste elektrische bestelwagen in België en Luxemburg die is uitgerust met een aparte batterij voor de koelunit. 

De bestelwagen kan tot 160 kilometer per lading afleggen, terwijl de batterij voor de koelunit acht uur lang een lading van ongeveer 120 koelbakken kan vasthouden.  

"Dat maakt het voertuig ideaal voor het vervoer van verse levensmiddelen in een stedelijke omgeving", zegt Frederic Van Humbeeck, specialist koelunits bij Fraikin. "Dat de koelunit ook een aparte batterij heeft, is een primeur in België en Luxemburg. De twee elektrische batterijen maken van dit voertuig de ideale manier om verse producten te vervoeren in een stedelijke omgeving." 

 

De voordelen 

Walravens gaat voortaan ook keukens die verder weg in Brussel gevestigd zijn of die veel bestellingen plaatsen met de elektrische koelwagen bevoorraden. "Het is de ideale combo voor de hele Brusselse regio: lange afstanden en volumes kunnen met de bestelwagen geleverd worden, korte afstanden en volumes met de bakfiets. Zo leveren we super efficiënt", zegt directeur Bernard Walravens. 

"We denken dat er een enorm potentieel zit in dit type voertuig", zegt Frédéric Van Humbeeck. "Het is momenteel een enorme inzet van de leverancier, maar naarmate de actieradius van de voertuigen toeneemt en de kostprijs daalt, verwachten we dat deze elektrische bestelwagens met koelunit veel meer aanwezig zullen zijn op straat." 

We leveren niet alleen verse producten, maar ook altijd op tijd. We hebben altijd de juiste voertuigen beschikbaar om onze koks te bedienen. Die belofte kunnen we maken omdat we bij pech of een ongeval onmiddellijk een vervangwagen van Fraikin krijgen. Zo komt geen enkele levering in het gedrang.

Bernard Walravens
CEO Bernard Walravens

Om ook te lezen

Comment développer l’électrique dans le domaine du transport frigorifique ?

Hoe ontwikkelen we elektronica geschikt voor duurzaam koeltransport?

Business Case MAN e-TGE.
1 min
Comment accompagner UCB Pharma dans sa recherche de mobilité durable ?

Hoe ondersteunen we UCB Pharma in de zoektocht naar duurzame mobiliteit?

Business Case UCB Pharma.
2 min
Offrir à nos clients la capacité de répondre rapidement et efficacement à une hausse d’activité

We bieden onze klanten de mogelijkheid snel en efficiënt te reageren op wijzigende situaties

Business Case over De Valk.
3 min