Hoe kan de Full Service van Fraikin DHL al meer dan 40 jaar overtuigen?

  • 3 min

DHL Global Forwarding maakt deel uit van de Deutsche Post DHL Group, 's werelds grootste logistieke bedrijf met meer dan 400.000 medewerkers in meer dan 220 landen en regio's. De divisie DHL Global Forwarding levert goederen via weg-, lucht- en zeevracht. De logistieke activiteiten zijn divers en verschillen van business unit tot business unit.  

Véhicules Fraikin DHL stationnés avec deux personnes devant

Behoefte van de klant?

Voor een efficiënte en stipte levering van zijn goederen heeft DHL Global Forwarding betrouwbare en kwaliteitsvolle voertuigen nodig die indien nodig snel kunnen worden hersteld of vervangen.  

In België werkt het logistieke bedrijf al veertig jaar samen met Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfswagens. De focus op technische veiligheid en kostenbesparing en de nabijheid van het hoofdkantoor van Fraikin in Machelen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze lange en succesvolle samenwerking.

 

Onze oplossing 

Aanvankelijk koos DHL Global Forwarding voor Fraikin vanwege de nabijheid van het hoofdkantoor in Machelen, maar het is de kwaliteit van de dienstverlening en de expertise van Fraikin die de samenwerking al jaren in stand houdt.  

"Vanwege die nabijheid wilden we ervoor zorgen dat we de voertuigen gemakkelijk ter plaatse konden laten controleren door monteurs en dat vervangvoertuigen snel leverbaar zijn. En DHL Global Forwarding is Fraikin trouw gebleven omdat het bedrijf altijd zijn afspraken nakomt en de voertuigen altijd voldoen aan de specifieke behoeften van onze operationele medewerkers. Dankzij de betrouwbaarheid van het gekozen materiaal en de stipte opvolging van de voertuigen komen technische problemen bovendien bijna niet voor", aldus Stijn Verbeeck. 

Fraikin leverde onlangs dertien voertuigen aan DHL Global Forwarding: vier trekkers, vier 19-tons vrachtwagens en vijf opleggers, werden aan de vloot toegevoegd. De focus ligt op meer milieuvriendelijke, emissiearme voertuigen die ergonomisch en veilig zijn. "Als een contract afloopt, vervangen we de modellen altijd door de nieuwste versies, waarbij we steeds een bepaald niveau van brandstofefficiëntie en technische veiligheid garanderen", legt Wim De Vos, Operations Director Benelux bij Fraikin, uit. 

 

De voordelen 

DHL Global Forwarding heeft gekozen voor een all-in pakket van Fraikin. Dat betekent dat Fraikin zowel problemen zoals lekke banden oplost als instaat voor het onderhoud, de pechverhelping en het takelen. Daarnaast zorgt Fraikin voor voldoende reservevoertuigen om defecte voertuigen zo snel mogelijk te vervangen en voert het diverse administratieve taken uit, zoals het bestellen en afgeven van veiligheidscertificaten. 

"Dit all-in pakket omvat ook een operationele leaseformule, wat kostenbudgettering inhoudt. Hierdoor kan DHL Global Forwarding de totale kosten altijd vooraf inschatten, wat het risico op onverwachte uitgaven vermindert. De ideale formule dus. Wanneer een lopend contract afloopt, vragen we naar de tevredenheid en het antwoord is altijd hetzelfde: DHL Global Forwarding verlengt het contract graag. Dat zegt genoeg", besluit Wim De Vos. 

De goede relatie is tweerichtingsverkeer: zij leveren ons kwaliteitsvoertuigen en wij behandelen die voertuigen met respect. Dat is het geheim van het succesvolle huwelijk tussen DHL Global Forwarding en Fraikin, al tientallen jaren lang.

Stijn Verbeeck
Operations Director DHL Global Forwarding

Om ook te lezen

Comment développer l’électrique dans le domaine du transport frigorifique ?

Hoe ontwikkelen we elektronica geschikt voor duurzaam koeltransport?

Business Case MAN e-TGE.
1 min
Comment accompagner UCB Pharma dans sa recherche de mobilité durable ?

Hoe ondersteunen we UCB Pharma in de zoektocht naar duurzame mobiliteit?

Business Case UCB Pharma.
2 min
Accompagner les ambitions d’une entreprise familiale en matière de mobilité décarbonée

De ambities van een familiebedrijf op het gebied van koolstofarme mobiliteit ondersteunen

Business Case Walravens.
2 min