Fleet

Sale & Leaseback

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de technische, reglementaire of administratieve beperkingen van uw vloot!

Bij de Sale & Leaseback-formule kopen wij uw wagenpark volledig of gedeeltelijk op om het aan u, onder Full Service, te leasen voor een periode van minstens 18 maanden (bedrijfsvoertuigen) of 24 maanden (vrachtwagens).

Dit is ook de uitgelezen kans om uw vloot tegen een lagere kostprijs milieuvriendelijker te maken door geleidelijk aan over te stappen naar voertuigen op alternatieve energiebronnen.

Welke voordelen heeft de overname van uw wagenpark door Fraikin?

U bent reeds klant bij Fraikin en hebt nog een aantal voertuigen in eigendom? U bent eigenaar van het merendeel van uw voertuigen en het overige deel huurt u op lange termijn bij een concurrent? U bent voor 100% eigenaar van uw vloot (ook bij financiering)? In elk van deze gevallen kunt u genieten van de voordelen van ons Sale & Leaseback-aanbod.

Win tijd

U hebt één contactpersoon die zich buigt over het technische, reglementaire en administratieve beheer.

Verhoog de financiële zichtbaarheid

Dankzij een leasecontract met Fraikin geniet u van een compleet all-in aanbod zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Evalueer uw park

Dit is de uitgelezen kans om een stand van zaken op te maken. Hoeveel voertuigen telt uw vloot? Wat zijn de gebruiken en functies volgens de uitgevoerde opdrachten? Hoe groot is de nood om de overstap te maken naar een alternatieve energiebron? Enz.

Verlaag uw schuldenlast

Door uw voertuigen en materieel door te verkopen, kunt u de schulden van uw bedrijf mogelijk afbouwen. Ideaal om uw buitengewoon resultaat te verhogen (meerwaarde op de overdracht van materieel).

Bewaar uw financieringscapaciteit

Door te kiezen voor Sale & Leaseback beperkt u onmiddellijk de uitgaande kasstroom.

Geniet van extra diensten

Nood aan extra verzekeringen? Aan telematica of een betere trajectplanning? Alle diensten van Fraikin staan tot uw beschikking.

Wees voorbereid op het onverwachte

Nood aan extra voertuigen? Op zoek naar chauffeurs? Met Fraikin kunt u snel uw vloot versterken.

Maak gebruik van aangepaste voertuigen

De beste voertuigen met de beste motor om het hoofd te bieden aan uw uitdagingen bij het vervangen van uw park.

Geniet van het beste

Geniet van een vloot die volledig in lijn is met de wet, van voertuigen die goed onderhouden worden en van een verhoogde productiviteit.

3 vragen over Sale & Leaseback

1/ Ik ben niet voor 100% eigenaar van mijn vloot. Kom ik in aanmerking?

Ja, het maakt niet uit hoeveel voertuigen u in eigendom heeft. We kunnen dit aanbod zelfs laten gelden voor een enkel voertuig.
 

2/ Ik ben geen klant bij Fraikin. Geldt dit aanbod ook voor mij?

Ja, ons aanbod geldt voor ieder bedrijf dat eigenaar is van voertuigen.

3/ Mijn voertuigen worden momenteel nog gefinancierd (vb. via lening). Hoe verloopt de overname?

De overname zal op dezelfde manier verlopen dan wanneer u eigenaar zou zijn van uw vloot. U moet enkel in uw contract nagaan of de doorverkoop van de voertuigen toegestaan is.

rachat relocation avec Fraikin

Stel ons al uw vragen!

Samen bespreken we al uw noden. Onze adviseurs laten u graag kennismaken met de diensten en engagementen van Fraikin, en lichten u met plezier in over alle voordelen van ons aanbod voor langetermijnverhuur.

Votre commercial

Sale & Leaseback: hoe werkt dat?

Fraikin ondersteunt u tijdens het volledige Sale & Leaseback-proces:

1/ Wie komt in aanmerking voor de Sale & Leaseback-formule?

Bedrijven die al klant zijn bij Fraikin? En wat met bedrijven die het merendeel van hun voertuigen in eigendom hebben en het overige deel op lange termijn huren bij een concurrent? Of met bedrijven die voor 100% eigenaar zijn van hun vloot maar nog gefinancierd worden? In elk van deze situaties kan u genieten van ons Sale & Leaseback-aanbod!

2/ Bepalen van uw noden

Voor elke situatie heeft Fraikin een pasklare oplossing! In deze fase identificeren we de verwachtingen met betrekking tot de uitbesteding van het park, zoals het ondernemingsbeleid, de nood aan flexibiliteit, de groeistrategie enz.

3/ Waarde- en prijsbepaling van het park

Nadat we uw park bestudeerd hebben en samen gesprekken hebben gevoerd over uw noden en gebruiken, zullen we u een overnameprijs en leasebedrag voorstellen voor de betrokken voertuigen.

4/ Ondertekening

Het overgenomen park wordt nog eens onderworpen aan een expertise (uw activiteit bleef immers doorgaan tijdens de vorige stappen), waarna het contract ondertekend wordt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het beheer van uw vloot! 

5/ Gemoedsrust

U geniet vanaf nu van onze Full Service. U kunt zich nu nog meer concentreren op de verdere ontwikkeling van uw bedrijf!