Carbon compensation

CO2-compensatie: De ecologische voetafdruk van uw wagenpark verkleinen?

Zet u zich al in om de ecologische voetafdruk van uw activiteiten te verkleinen? Wenst u hierin nog een stap verder te gaan? Dan is CO2-compensatie iets voor u.     

De Groep Fraikin biedt zijn klanten met het My Planet-aanbod de mogelijkheid om de uitstoot van hun wagenpark te compenseren, via:   

 • de financiering van internationale en door de VN gecertificeerde projecten  
 • de aanplanting van bomen in de Franse nationale bossen in samenwerking met het Office National des Forêts. 

‘CO2-compensatie’, zei u?

Wat houdt dat concreet in? Het Franse agentschap voor energietransitie ADEME omschrijft vrijwillige CO2-compensatie als de financiering van een milieuproject dat de uitstoot van broeikasgassen reduceert.   

Het kan bijvoorbeeld gaan om de bouw van een zonnepanelenpark (beperken van de uitstoot) of de heraanplanting van bossen (afvang van broeikasgassen uit de atmosfeer).    

Meer over My Planet

Ontdek hoe wij uw CO2-compensatie kunnen ondersteunen. Met My Planet compenseert u de uitstoot van uw voertuigen met de financiering van milieuprojecten en draagt u bij tot de heraanplanting van bossen in samenwerking met het Franse Office National des Forêts.

Meer over My Planet

MY PLANET

My Planet bundelt alle cijfers over uw bijdragen op internationaal niveau, het aantal ton gecompenseerde CO2 en de heraangeplante percelen bos in een jaarlijks, officieel en erkend certificaat op naam van uw bedrijf.   

U kunt ook een sticker op uw voertuigen kleven om uw inspanningen op weg naar CO2-neutraliteit in de kijker te plaatsen.   

 • Compensatiecredit
  • één boom aangeplant door het Franse ONF per uitgestoten ton CO2
 • Jaarlijks certificaat
  • officieel en erkend
 • In de kijker
  • Zichtbaar op uw hele wagenpark
 • My Planet-optie
  • beschikbaar bij elk nieuw contract voor langetermijnhuur

Goed om weten: het My Planet-aanbod steunt op de expertise van WeNow, een greentechbedrijf dat het voortouw neemt in de overstap naar een lage koolstofuitstoot. 

Vier goede redenen om te kiezen voor My Planet

Door te kiezen voor onze dienst My Planet plaatst u uw bedrijf op één lijn met bekommernissen van uw klanten op het vlak van milieu.  

Zet uw MVO-inspanningen kracht bij

Breid uw communicatie rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verder uit en zet uw engagement in de verf met concrete bewijzen (certificaten, stickers enz.). 

Verklein uw ecologische voetafdruk

Beperk de impact van uw wagenpark op het klimaat, ook zonder over te stappen op voertuigen met alternatieve brandstoffen of energiebronnen. 

Laat u bijstaan door een vertrouwenspartner

Vertrouw op WeNow, een integere en erkende Franse pionier op het vlak van CO2-compensatie en het enige bedrijf met een VN-label en B Corp-certificering. 

Voeg My Planet toe aan uw contract

Draag uw steentje bij tot de heraanplanting van de Franse bossen of geef projecten die de energie-efficiëntie en de productie van hernieuwbare energie ten goede komen een duwtje in de rug. 

Stel ons al uw vragen!

Laten we samen praten over uw behoeften. Onze adviseurs laten u graag kennismaken met de diensten en verbintenissen van Fraikin, evenals met alle voordelen die worden aangeboden in onze langetermijnverhuur aanbiedingen.

Votre commercial